lauantai 26. toukokuuta 2018

Vähähiilihydraattiset mokkapalat


Ohje (pellillinen):

150 g maidotonta margariinia
3 kananmunaa
2 dl karppisokeria (Tavallinen sokeri käy, jos ei vhh)
4,5 dl lupiinijauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl aitoa vaniljaa
3 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl kookosmaitoa + vajaa 0,5 dl kostuttamiseen
1 tl karkeaa psylliumia

  1. Sulata rasva miedolla vesihauteella.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe, vanilja, kaakao) keskenään.
  4. Lisää kuivat aineet vuoron perään nesteen kanssa muna-sokerivaahtoon.
  5. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  6. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  7. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen kuorrutteen levittämistä.
  8. Kostuta pohja kookosmaidolla kun se on jäähtynyt.

Päällinen:

200g maustamatonta tuorevuohenjuustoa (tai vegejuustoa)
200 g tummaa suklaata
0,5 dl todella vahvaa kahvia
karppisokeria

  1. Sulata tumma suklaa miedolla vesihauteella. Voit säästää osan suklaasta koristeluun halutessasi.
  2. Lisää kahvi ja tuorevuohenjuusto suklaan sekaa ja sekoita hyvin.
  3. Levitä jäähtynyt täyte pohjan päälle.
  4. Halutessasi koristele tummalla suklaalla.
  5. Laita jähmettymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
  6. Leikkaa  halauamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä jääkaapissa, jossa ne säilyvät muutaman päivän ajan.  

4 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen ohje. Mitenhän tuo lupiinijauho maistuu tuossa pohjassa? Päällinen kuulostaa kyllä superhyvältä!

    VastaaPoista
  2. Mielestäni ei miltään, kokeilemalla selviää. Ihmiset kun maistaa erilailla asiat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastauksestasi. Toimisikohan näissä mokkapaloissa piparitaikina? Ajattelin mokkapaloja vähän jouluisemmalla tvistillä. Raa'an taikinan sekaan voisi siis sekoittaa piparitaikinaa tuomaan makua.

      Poista

Mansikka-raparperipiirakka

Pohja: ¾ dl sulaa kookosöljyä (Jos maito käy, 75 g huoneenlämpöistä voita) 1 kananmuna 1 dl kookosjauhoa ½ dl riisijauhoa tai lupiinija...