(Tätä en ole itse ehtinut testata)
Taikinan
kuiva-aineet:
1 dl kookosjauhoja
1 rkl psylliumia
2 tl
piparkakkumaustetta
3/4 tl ruokasoodaa
hieman laatusuolaa (vaniljajauhetta tai -rouhetta)
Taikinan muut
ainekset:
3 munaa
3 rkl kookosöljyä
1 pienen tai
puolikkaan isomman luomuappelsiinin mehu ja kuori
n. 5 dl
porkkanaraastetta
vajaa desi
kookoshiutaleita
vajaa desi
hasselpähkinärouhetta
8-10 kpl tuoreita
taateleita
- Vuoraa ~26 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla.
- Sudi ainakin reunat kookosöljyllä ja lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Kuori ja raasta porkkanat.
- Sekoita kuiva-aineet keskenään isohkossa kulhossa.
- Poista taateleista kivet.
- Laita rouheaksi pilkotut taatelit, raastettu appelsiininkuori sekä -mehu ja kookosöljy toiseen kulhoon. Aja tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella.
- Tee kuiva-aineiden keskelle syvennys, johon rikot kananmunat ja lisäät taatelimassan.
- Sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi.
- Lisää taikinaan porkkanaraaste, kookoshiutaleet ja pähkinärouhe. Sekoita tasaiseksi.
- Painele taikina irtopohjavuokaa
- kypsennä 175 asteessa noin 40-45 minuuttia.
- Anna jäähtyä
- ”leikkaa” pohjasta kolme, ~10 cm halkaisijaltaan olevaa pyöreää levyä kakkua varten.
- Painele jäljelle jääneestä kakkupohjasta sopivan kokoisia pohjia leivoksia varten.
- Itse annoin kakun seistä viileäkaapissa yön yli ennen vuoasta irrottamista.
- Suosittelen, sillä siinä ehtii kakku myös maustua kivasti.
Kakkupohja on siis
gluteeniton ja maidoton, eikä sisällä lisättyä sokeria. Kakun
makeus tulee tuoreista taateleista. Jos tuntuu, ettei makeus riitä,
niin kakkutaikinaan voi myös lisätä vaahterasiirappia taateleita
täydentämään. Mutta kuorrute olikin tällä kertaa sitten eri
juttu. Eli tein tämän täyspaleoliittisen kakun päälle ja väliin
aika perinteisen, mutta kuitenkin himpun paleoystävällisemmän
tuorejuustotäytteen.
Kuorrute/täyte:
1 prk vegetuorejuusto tai vuohenmaitotuorejuusto
3 rkl
huoneenlämpöistä maidotonta margariinia tai kookosöljyä
1-2 rkl
vaahterasiirappia
3 rkl
appelsiinimehua
raastettua
appelsiininkuorta
- Notkista margariini / öljy sähkövatkaimella.
- Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa massa ilmavaksi ja tasaiseksi.
- Lisää loput ainekset ja vatkaa kevyesti tasaiseksi.
- Jos kuorrute tuntuu turhan löysältä, niin anna jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa ennen kuin kokoat kakun.
- Laita kuorrutetta minikakakun väleihin ja päällystä kakku.
- Pursota kuorrutetta myös leivosten päälle.
- Viimeistele kakku ja leivokset porkkanasiivuilla, CocoVin mehiläisen siitepölyllä, hasselpähkinä rouheella ja saksanpähkinöillä. Säilytä viileässä ja syö pois!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti