lauantai 26. toukokuuta 2018

Porkkanakakku


(Tätä en ole itse ehtinut testata)

Taikinan kuiva-aineet:

1 dl kookosjauhoja
1 rkl psylliumia
2 tl piparkakkumaustetta
3/4 tl ruokasoodaa hieman laatusuolaa (vaniljajauhetta tai -rouhetta)

Taikinan muut ainekset:

3 munaa
3 rkl kookosöljyä
1 pienen tai puolikkaan isomman luomuappelsiinin mehu ja kuori
n. 5 dl porkkanaraastetta
vajaa desi kookoshiutaleita
vajaa desi hasselpähkinärouhetta
8-10 kpl tuoreita taateleita

  1. Vuoraa ~26 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. 
  2. Sudi ainakin reunat kookosöljyllä ja lämmitä uuni 175 asteeseen.

  1. Kuori ja raasta porkkanat.
  2. Sekoita kuiva-aineet keskenään isohkossa kulhossa.
  3. Poista taateleista kivet.
  4. Laita rouheaksi pilkotut taatelit, raastettu appelsiininkuori sekä -mehu ja kookosöljy toiseen kulhoon. Aja tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella.
  5. Tee kuiva-aineiden keskelle syvennys, johon rikot kananmunat ja lisäät taatelimassan.
  6. Sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi.
  7. Lisää taikinaan porkkanaraaste, kookoshiutaleet ja pähkinärouhe. Sekoita tasaiseksi.
  8. Painele taikina irtopohjavuokaa
  9. kypsennä 175 asteessa noin 40-45 minuuttia.

  1. Anna jäähtyä
  2. ”leikkaa” pohjasta kolme, ~10 cm halkaisijaltaan olevaa pyöreää levyä kakkua varten.
  3. Painele jäljelle jääneestä kakkupohjasta sopivan kokoisia pohjia leivoksia varten.
  4. Itse annoin kakun seistä viileäkaapissa yön yli ennen vuoasta irrottamista.
  5. Suosittelen, sillä siinä ehtii kakku myös maustua kivasti.


Kakkupohja on siis gluteeniton ja maidoton, eikä sisällä lisättyä sokeria. Kakun makeus tulee tuoreista taateleista. Jos tuntuu, ettei makeus riitä, niin kakkutaikinaan voi myös lisätä vaahterasiirappia taateleita täydentämään. Mutta kuorrute olikin tällä kertaa sitten eri juttu. Eli tein tämän täyspaleoliittisen kakun päälle ja väliin aika perinteisen, mutta kuitenkin himpun paleoystävällisemmän tuorejuustotäytteen.

Kuorrute/täyte:

1 prk vegetuorejuusto tai vuohenmaitotuorejuusto
3 rkl huoneenlämpöistä maidotonta margariinia tai kookosöljyä
1-2 rkl vaahterasiirappia
3 rkl appelsiinimehua
raastettua appelsiininkuorta

  1. Notkista margariini / öljy sähkövatkaimella.
  2. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa massa ilmavaksi ja tasaiseksi.
  3. Lisää loput ainekset ja vatkaa kevyesti tasaiseksi.
  4. Jos kuorrute tuntuu turhan löysältä, niin anna jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa ennen kuin kokoat kakun.
  5. Laita kuorrutetta minikakakun väleihin ja päällystä kakku.
  6. Pursota kuorrutetta myös leivosten päälle.
  7. Viimeistele kakku ja leivokset porkkanasiivuilla, CocoVin mehiläisen siitepölyllä, hasselpähkinä rouheella ja saksanpähkinöillä. Säilytä viileässä ja syö pois!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mansikka-raparperipiirakka

Pohja: ¾ dl sulaa kookosöljyä (Jos maito käy, 75 g huoneenlämpöistä voita) 1 kananmuna 1 dl kookosjauhoa ½ dl riisijauhoa tai lupiinija...