lauantai 26. toukokuuta 2018

Vähähiilihydraattiset sokerimunkit


Taikina (18 pientä munkkia):

3 munaa
50g maidotonta margariinia
2 dl kookoskermaa
5 dl lupiinijauhoja
2 rkl karkeaa psylliumia
1 tl kardemummaa
1 dl karppisokeria +vähän kuorruttamiseen (Tavallinen sokerikin käy)
2 tl leivinjauhetta

rasvaa paistamiseen
  1. Sekoita munat, kerma, psyllium, vesi ja sulatettu ja jäähtynyt rasva keskenään.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa munaseoksen joukkoon.
  3. Sekoita niin kauan kunnes taikina on kiinteää.
  4. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa reilun varttitunnin ajan.
  5. Ota taikinaa ruokalusikallisen verran ja pyörittele käsissäsi palloksi.


  1. Paista munkit paksupohjaisessa kattilassa kuumassa rasvassa. Rasvaa pitäisi olla kattilan pohjalla vähintään 4 cm, niin homma pelittää.
  2. Laske taikina varovasti rasvaan ja anna paistua kunnes alapuoli on kauniin ruskea.
  3. Käännä munkki ympäri ja paista toinenkin puoli ruskeaksi.
  4. Testaa ensin pienellä taikinan tai vaalealla leivän palalla onko rasva sopivan lämpöistä. Mikäli taikina tai leipäpala ruskistuu noin minuutissa kauniin ruskeaksi, on rasvan lämpötila sopiva.
  5. Nosta kauniin ruskeat munkit leivinpaperille jäähtymään.
  6. Pyöritä munkkejä sokerissa tai koristele haluetessasi suklaakuorrutteella.

Huom! Rasva on todella kuumaa, joten laske taikina varovasti kattilaan ettei rasvaa roisku iholle. Älä tiputa rasvaan vettä, ettei se ala roiskua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mansikka-raparperipiirakka

Pohja: ¾ dl sulaa kookosöljyä (Jos maito käy, 75 g huoneenlämpöistä voita) 1 kananmuna 1 dl kookosjauhoa ½ dl riisijauhoa tai lupiinija...