Taikina
(18 pientä munkkia):
3
munaa
50g
maidotonta margariinia
2
dl kookoskermaa
5
dl lupiinijauhoja
2
rkl karkeaa
psylliumia
1
tl kardemummaa
1
dl karppisokeria +vähän
kuorruttamiseen (Tavallinen sokerikin käy)
2
tl leivinjauhetta
rasvaa
paistamiseen
-
Sekoita munat, kerma, psyllium, vesi ja sulatettu ja jäähtynyt rasva keskenään.
-
Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa munaseoksen joukkoon.
-
Sekoita niin kauan kunnes taikina on kiinteää.
-
Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa reilun varttitunnin ajan.
-
Ota taikinaa ruokalusikallisen verran ja pyörittele käsissäsi palloksi.
-
Paista munkit paksupohjaisessa kattilassa kuumassa rasvassa. Rasvaa pitäisi olla kattilan pohjalla vähintään 4 cm, niin homma pelittää.
-
Laske taikina varovasti rasvaan ja anna paistua kunnes alapuoli on kauniin ruskea.
-
Käännä munkki ympäri ja paista toinenkin puoli ruskeaksi.
-
Testaa ensin pienellä taikinan tai vaalealla leivän palalla onko rasva sopivan lämpöistä. Mikäli taikina tai leipäpala ruskistuu noin minuutissa kauniin ruskeaksi, on rasvan lämpötila sopiva.
-
Nosta kauniin ruskeat munkit leivinpaperille jäähtymään.
-
Pyöritä munkkejä sokerissa tai koristele haluetessasi suklaakuorrutteella.
Huom!
Rasva on todella kuumaa, joten laske taikina varovasti kattilaan
ettei rasvaa roisku iholle. Älä tiputa rasvaan vettä, ettei se ala
roiskua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti