AINEKSET
200 g maapähkinöitä
3 dl sokeria
1 dl siirappia
3 kanelitankoa
4 dl kookoskermaa
30 g kookosöljyä
150 g tummaasuklaata (tärkkelystä 2.9 g/ 100g)
VALMISTUSOHJE
- Paahda maapähkinät uunissa tai paistinpannussa. Kaada kuumat, kauniisti paahtuneet pähkinät puhtaan keittiöpyyhkeen päälle, rutista pyyhe nyytiksi ja hiero pähkinöistä kuoret pois. Poista loput pähkinöihin jääneet kuoret sormin.
- Keitä sokeria, siirappia, kanelitankoja ja kookoskermaa 20–30 minuuttia, miedolla tai keskilämmöllä, poreillen, kunnes seoksen lämpötila on 120 astetta.
- Käytä lämpötilan mittaamiseen korkeaa lämpöä sietävää mittaria. Ilman mittaria voit testata seoksen lämpötilan kylmään veteen tiputetulla seoksella. Fudgeseos on valmista, kun se muodostaa veteen pallosen.
- Siirrä kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä 10 minuuttia.
- Lisää taloussuklaapalat joukkoon hyvin sekoittaen.
- Kaada puolet seoksesta leivinpaperoituun vuokaan, ø 22–23 cm, levitä kerros paahdettuja maapähkinöitä päälle ja valuta loppu massa pähkinöiden päälle.
- Ripottele loput pähkinät pinnalle, painele pähkinöitä kevyesti kädellä niin että ne kiinnittyvät pintaan.
- Jäähdytä jääkaapissa.
- Jos säilytät fudgelevyä pitempään jääkaapissa, peitä se kelmulla, mutta vasta kun seos on jäähtynyt.
- Leikkaa kiinteä fudge paloiksi ja tarjoa.
Vinkki!
Täyteläinen fudge leikkautuu moneen muotoon.
Palat voi pakata sellofaaniin ja antaa lahjaksi.
Fudge säilyy jääkaapissa moitteettomana pari viikkoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti