sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Pehmeä fudge

(30 kpl, 60 min + jäähdytysaika)

AINEKSET
200 g maapähkinöitä
3 dl sokeria
1 dl siirappia
3 kanelitankoa
4 dl kookoskermaa
30 g kookosöljyä
150 g tummaasuklaata  (tärkkelystä 2.9 g/ 100g)

VALMISTUSOHJE

  1. Paahda maapähkinät uunissa tai paistinpannussa. Kaada kuumat, kauniisti paahtuneet pähkinät puhtaan keittiöpyyhkeen päälle, rutista pyyhe nyytiksi ja hiero pähkinöistä kuoret pois. Poista loput pähkinöihin jääneet kuoret sormin.
  2. Keitä sokeria, siirappia, kanelitankoja ja kookoskermaa 20–30 minuuttia, miedolla tai keskilämmöllä, poreillen, kunnes seoksen lämpötila on 120 astetta.
  3. Käytä lämpötilan mittaamiseen korkeaa lämpöä sietävää mittaria. Ilman mittaria voit testata seoksen lämpötilan kylmään veteen tiputetulla seoksella. Fudgeseos on valmista, kun se muodostaa veteen pallosen.
  4. Siirrä kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä 10 minuuttia. 
  5. Lisää taloussuklaapalat joukkoon hyvin sekoittaen.
  6. Kaada puolet seoksesta leivinpaperoituun vuokaan, ø 22–23 cm, levitä kerros paahdettuja maapähkinöitä päälle ja valuta loppu massa pähkinöiden päälle. 
  7. Ripottele loput pähkinät pinnalle, painele pähkinöitä kevyesti kädellä niin että ne kiinnittyvät pintaan. 
  8. Jäähdytä jääkaapissa. 
  9. Jos säilytät fudgelevyä pitempään jääkaapissa, peitä se kelmulla, mutta vasta kun seos on jäähtynyt. 
  10. Leikkaa kiinteä fudge paloiksi ja tarjoa.

Vinkki!
Täyteläinen fudge leikkautuu moneen muotoon.
Palat voi pakata sellofaaniin ja antaa lahjaksi.
Fudge säilyy jääkaapissa moitteettomana pari viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mansikka-raparperipiirakka

Pohja: ¾ dl sulaa kookosöljyä (Jos maito käy, 75 g huoneenlämpöistä voita) 1 kananmuna 1 dl kookosjauhoa ½ dl riisijauhoa tai lupiinija...