http://www.fineli.fi/
Näin testaat ruoan, sisältääkö tärkkelystä:
Jodispriitä (apteekista) pudotetaan ruoan päälle ja jos se menee mustaksi niin on tärkkelystä ellei niin ei ole.
Missä on tärkkelystä?
Tärkkelystä on hyvin monissa ruoka-aineissa. Annan tässä suuntaa-antavan listan, mutta listoihin ei joidenkin ruokien kohdalla ole luottaminen. Silloin auttaa jodi-testi. Osta apteekista jodi-spriitä ja tipauta sitä pipetillä pisara testattavaan ruokaan. Jos väri säilyy alkuperäisen oranssina, tuotteessa ei ole tärkkelystä. Eriasteinen tummeneminen viittaa eri tärkkelysasteisiin. Valkoinen leipä muuttuu hiilenmustaksi. Jodia ei saa syödä, joten heitä testierä pois.
http://tarkkelyksetonruokavalio.blogspot.com/
--
Jos on ongelmia tärkkelyksen kanssa, voi niitä helposti olla muidenkin poly- ja disakkaridien kanssa. Olen joskus koonnut listaa siitä, mitä kannattaa varoa. Listassa on mainittu glukoosi, joka periaatteessa tietysti on monosakkaridi, mutta jos se on vaikka viljasta erotettu, tuntuu ettei se ole ihan puhdasta, vaan aiheuttaa ongelmia:
http://www.lenawiksten.fi/blogi/2012/03/20/41
---
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti