Tärkkelystä sisältävät:
viljat
juurekset ja maissi
palkokasvit
jotkin raa'at vihannekset (esim.kukkakaali, kohtuullisissa määrissä kuitenkin ok)
jotkin keitetyt vihannekset (keitettäessä solukalvo hajoaa ja tärkkelys pääsee vapaaksi)
jotkin hedelmät (epäluonnollinen kypsytys saattaa jättää hedelmän tärkkelyspitoiseksi)
useimmat mausteet
jotkin pähkinät
jotkin lisäaineet ovat tärkkelystä (esim. lääketableteissa usein oleva maissitärkkelys, lue tuoteselosteet huolella kaikesta mitä syöt!)
Tärkkelyksen lisäksi laktoosi ja muut sokerit saattavat ruokkia klebsiellaa.
---
Kannattaa muista tarkistaa tuoteselosteet ja varoa ainakin seuraavia:
Tärkkelyssiirappi
Maissisiirappi
Glukoosi-fruktoosisiirappi
Glukoosi (esim. vehnästä)
Inuliini
Karrageeni
Ksantaanikumi
Maltodekstriini
Trehaloosi (sienisokeri)
Laktoosi (maitosokeri)
----
Juureksista, riisistä ja monesta muustakin saat suurimman osan tärkkelyksestä pois, kun liotat kuoritut, puhtaat aineet kylmässä vedessä jääkaapissa 12-24h, jonka jälkeen huuhtelet ne hyvin siivilässä juoksevan veden alla. Myös keitinvesi heitetään pois ja mm. riisin ja kukkakaalin huuhtelen kiehuvalla puhtaalla vedellä siivilässä vielä keittämisen jälkeenkin.
viljat
juurekset ja maissi
palkokasvit
jotkin raa'at vihannekset (esim.kukkakaali, kohtuullisissa määrissä kuitenkin ok)
jotkin keitetyt vihannekset (keitettäessä solukalvo hajoaa ja tärkkelys pääsee vapaaksi)
jotkin hedelmät (epäluonnollinen kypsytys saattaa jättää hedelmän tärkkelyspitoiseksi)
useimmat mausteet
jotkin pähkinät
jotkin lisäaineet ovat tärkkelystä (esim. lääketableteissa usein oleva maissitärkkelys, lue tuoteselosteet huolella kaikesta mitä syöt!)
Tärkkelyksen lisäksi laktoosi ja muut sokerit saattavat ruokkia klebsiellaa.
---
Kannattaa muista tarkistaa tuoteselosteet ja varoa ainakin seuraavia:
Tärkkelyssiirappi
Maissisiirappi
Glukoosi-fruktoosisiirappi
Glukoosi (esim. vehnästä)
Inuliini
Karrageeni
Ksantaanikumi
Maltodekstriini
Trehaloosi (sienisokeri)
Laktoosi (maitosokeri)
----
Juureksista, riisistä ja monesta muustakin saat suurimman osan tärkkelyksestä pois, kun liotat kuoritut, puhtaat aineet kylmässä vedessä jääkaapissa 12-24h, jonka jälkeen huuhtelet ne hyvin siivilässä juoksevan veden alla. Myös keitinvesi heitetään pois ja mm. riisin ja kukkakaalin huuhtelen kiehuvalla puhtaalla vedellä siivilässä vielä keittämisen jälkeenkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti