Ruuansulatus antautuu liiallisen tärkkelyksen edessä
Jos ihmisen ruoansulatusjärjestelmän
entsyymit eivät pysty muuttamaan kaikkea tärkkelystä imeytyvään muotoon,
ylijäämästä tulee paksusuolen miljardien "kakkabakteerien" ruokaa. Tämä
aiheuttaa myrkytystilan, joka pilaa suolistoflooran ja elimistön
aineenvaihdunnan, aiheuttaa maksan toiminnallisia häiriöitä, josta
seuraa, että "kakkabakteerien" aineenvaihduntatuotteita pääsee aivoihin,
aiheuttaen keskittymis- ja aivosähkötoiminnan häiriöitä. Tavallisimpia
arkipäivän ongelmia ovat paksusolen turpoaminen, vatsan turvottelu,
röyhtäilyt, närästys, vaihteleva ripuli ja ummetus, aamuinen äkillinen
vessantarve ja erilaiset limaneritykset, nuhan ja flunssankaltaiset
oireet. Huolestuttavinta on pelko paksunsuolen syöpäriskin
lisääntymisestä. Tärkkelysongelma tiedostettiin jo 1940-luvulla, mutta
1970-luvulle tultaessa, laktoosi-intoleranssi ja keliakia veivät
päähuomion.
Tärkkelyskuorman vähentäminen ja entsyymit auttavat siivoamaan suolistoa.
Viljoissa, perunoissa ja riisissä ei
ole riittävästi entsyymejä niiden sisältämän tärkkelyksen muuttamiseksi
imeytyvään muotoon eli monosakkarideiksi. Mikäli riittävää muutosta ei
tapahdu riittävässä ajassa, imeytymätön tärkkelys "lumpsahtaa"
paksusuoleen, jossa nälkäiset mädättäjäbakteerit ja hiivat odottavat
sitä kuin käenpojat. Tässä vaiheessa ylijäämäperuna on kuin imellettyä
perunalaatikkoa ja vehnätärkkelys kuin sokeritaikinaa.
Entsyymit nopeuttavat hidastunutta ruoansulatusta
Etsyymit nopeuttavat yksittäisten
tärkkelysketjujen pilkkoutumista. Aivot, lihakset, munuaiset, maksa jne.
tarvitsevat paljon energiaa ja sitä kuuluisi tulla tärkkelyksestä tai
hedelmien ja marjojen sisältämästä luonnollisesta fruktoosista tai
glukoosista. Runsaasti tärkkelystä käyttävät ovat valitelleet outoja
vaivoja. Enstyymilisää käyttäneillä oireet ovat lieventyneet. Jos
samalla vähentää tärkkelyksen määrää ravinnossa, entsyymien teho
paranee. Monet ovatkin havainneet, että
vatsan turvottelu,
kaasunmuodostus,
närästys- ja röyhtäily on vähentynyt tai hävinnyt kokonaan,
alhainen
verensokeritaso (hypoglykemia) on korjautunut,
nesteen kertyminen on vähentynyt ja
jotkut ovat jopa alkaneet laihtua.
Myös keskittymiskyky ja energisyys on palautunut kun
on löydetty itselle sopiva tärkkelyslähde. Toisille ei sovi peruna eikä
ruis, toisille ei näytä sopivan kotimaiset viljat ja jopa riisi on
osoittautunut toisille ongelmalliseksi.
Entsyymi- ja kalkkunadieetti auttavat tasapainottamaan suolistoa
Kalkkunadieetti on tärkkelyksetön ja
kestää vain 2-3 päivää (enintään 5 päivää), jonka aikana suolisto
puhdistuu ylijäämätärkkelyksestä ja voidaan aloittaa itselle sopivan
tärkkelyslähteen etsiminen. Ruoansulatuksen entsyymiaktiivisuutta
tehostetaan NaturaMedian Inulac- ja Monizym-entsyymeillä, jotka yhdessä antavat inuliinia, puhdasta maitohappoa, bifido- ja laktobasilleja, entsyymejä sekä ananas-, papaija- ja mikrobientsyymejä. Monizymiä otetaan 1-2 kapselia ennen jokaista ateriaa tai sen yhteydessä. Inulac-jauhe sekoitetaan veteen suheessa 10 g Inulac:ia ja 1 dl puhdasta vettä ja nautitaan "jälkiruoaksi" kerran päivässä pääaterian jälkeen.
Kalkkunadieetti-ohje
Kalkkunadieetin on laatinut
tärkkelyintoleranssiin huomiota kiinnittänyt luontaistuotealan pioneeri
Tapani Lahti. Dieetin perusohje on seuraava: Kalkkunan rintaleikettä ja porkkanaa.
Miniporkkana on erinomainen. Sen voi ensin höyrytttää pienessä tipassa
vettä, tai esikeittää puolikypsäksi, jonka jäkeen kypsennetään pannulla
oliiviöljyssä ja annetaan hautua kannen alla pehmeäksi. Maustetaan
rakuunalla, valkosipulilla tai maun mukaan. Lisäksi jäävuorisalaattia, tomaattia ja kurkkua. Tämä
on perusohje, jota joidenkin on ehkä muuneltava eri syistä johtuen.
Tätä ateriaa sovelletaan aamiaisella, päivällisellä ja illallisella tai
niin usein, että nälkä pysyy poissa. Puhdistumista voi vielä tehostaa
juomalla aamuisin - ja muutaman kerran päivän aikanakin, puhdistavaa Depulan-teetä (saatavana luontaistuotekaupoista).
Itse kalkkunadieetti on tärkkelyksetön eli ilman perunaa, leipää tai riisiä, vain pari päivää. Kolmantena päivänä ateriaan sisällytetään riisiä. Neljäntenä päivänä kokeillaan
vähän perunaa. Tämän ei ole tarkoitus olla nälkädieetti, mutta jos
tärkkelyksen jättää pitemmäksi aikaa pois siitä tulee laihdutusdieetti.
Jokainen annos kuluttaa ruoansulatuksessa enemmän energiaa kuin antaa.
NaturaMedian Inulac ja Monizym soveltuvat tämän jälkeenkin päivittäin
käytettäväksi, sillä pelkästään nämä kaksi tuotetta oikein käytettynä
lisäävät ruoansulatuksen entsyymiaktiivisuutta luonnollisella tavalla.
Jotkut luontaistuntijat ja -terapeutit ovat saaneet jo jonkin verran
koulutusta tärkkelysintoleranssin suhteen, joten kannattaa käydä
kyselemässä.
(Lehdistötiedote 1/2007: Natura Media® Biosori, Tapani Lahti)
Lähde: http://www.terveysinfo.fi/uutiset/artikkeli_lue/508
Lainaan tähän tekstiä tärkkelyksestä terveysinfo.fi -sivulta: ”Suomessa
on tiedostettu jo 1990-luvulta lähtien sellaiset toiminnalliset
vatsavaivat, joihin tavanomainen keliakia- tai laktoositon dieetti ei
tunnu auttavan. Tärkkelysintoleranssi on yleinen vaiva, jota ei aiheuta
gluteeni tai laktoosi, vaan kasvien sisältämä varastosokeri eli
tärkkelys.”
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti