perjantai 27. lokakuuta 2017

Rahkapiirakka

 (en ole testannut maidottomana, vinkki toisaalta)

Pohja
33g               kookosöljyä (jos maito käy, voita)
½  dl             kookosjauhoja
vajaa rkl       psylliumkuitua
1/2 dl            sokeria
2 ml              leivinjauhetta (tärkkelystä 37.8 g/100g)
2 ml              soodaa
2 ml              vaniljaa
n. 1 dl           kookosjugurttia (jos maito käy, Turkkilaista jugurttia tai piimää)
1                   kananmuna

Rahkatäyte
½ prk          Kookosjugurttia (Jos maito käy,  maitorahkaa (½:t 250g purkista) )
½ dl             sokeria
1                  kananmuna
½ tl              vaniljaa
1 tl               sitruunamehua


  1. Sulata rasva ja anna jäähtyä. 
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvan joukkoon.
  3.  Sekoita muruseokseen jogurtti ja muna.
  4. Levitä taikina piirakkavuokaan (halkaisija n. 25 cm)
  5. Sekoita jugurtti, sokeri,muna, sitruunamehu ja vanilja keskenään. 
  6. Levitä pohjan päälle.
  7. Kypsennä 175 asteessauunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

Tarjoa lisäksi halutessasi Jugurttia tai maidotonta jäätelöä.
maustemitta=2ml

Jos tykkäät paksustapohjasta tuplaa pohjan ohje. (psylliumia miel. vähän vajaa rkl ja tuplaan hivenen kukkura.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mansikka-raparperipiirakka

Pohja: ¾ dl sulaa kookosöljyä (Jos maito käy, 75 g huoneenlämpöistä voita) 1 kananmuna 1 dl kookosjauhoa ½ dl riisijauhoa tai lupiinija...