- lehtikaalia ja kesäkurpitsaa
- öljyä
- mausteita esim. suola, valkosipuli, chili
- Huuhtaise lehtikaalit vedessä ja kuivaa talouspaperiin.
- Revi lehtikaalit pieniksi "sipisin" kokoisiksi lehdiksi.
- Lehtikaalin ruodon voi myös käyttää, mutta se tarvitsee isomman paistoajan uunissa.
- Laita revityt lehdet kulhoon lisää sopivasti öljyä ja mausteet.
- Öljyä voi helposti mennä liikaa, joten levitä öljy ensin omiin käsiin ja sitä kautta kaalinlehtiin.
- Levitä lehdet leivinpaperille niin että lehdet eivät ole toistensa päällä.
- Paista lehtikaalisipsit uunissa 100 C n. 20-30min,
- Leikkaa kesäkurpitsat esim. juustohöylällä ohuiksi siivuiksi.
- Laita siivut kulhoon ja lisää öljy sekä mausteet.
- Levitä siivut uunin pellille siten että siivut eivät ole toistensa päällä
- kesäkurpistasipsit kestää kauemmin valmistua, n. 50-60 min.
- Sipsit ovat valmiita kuin lehdet / siivut ovat rapeita.
- Varo ettei sipsit pala, sillä saattavat tummua uunissa nopeasti joten seuraile uunia.
Sipsien kuivatus onnistuu varmaan myös kuivurissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti