perjantai 27. lokakuuta 2017

Lehtikaali- tai kesäkurpitsa sipsit

(näitä en ole itse tehnyt)


- lehtikaalia ja kesäkurpitsaa
- öljyä
- mausteita esim. suola, valkosipuli, chili


  1. Huuhtaise lehtikaalit vedessä ja kuivaa talouspaperiin.
  2. Revi lehtikaalit pieniksi "sipisin" kokoisiksi lehdiksi.
  3. Lehtikaalin ruodon voi myös käyttää, mutta se tarvitsee isomman paistoajan uunissa.
  4. Laita revityt lehdet kulhoon lisää sopivasti öljyä ja mausteet.
  5. Öljyä voi helposti mennä liikaa, joten levitä öljy ensin omiin käsiin ja sitä kautta kaalinlehtiin.
  6. Levitä lehdet leivinpaperille niin että lehdet eivät ole toistensa päällä.
  7. Paista lehtikaalisipsit uunissa 100 C n. 20-30min,


  1. Leikkaa kesäkurpitsat  esim. juustohöylällä ohuiksi siivuiksi.
  2. Laita siivut kulhoon ja lisää öljy sekä mausteet.
  3. Levitä siivut uunin pellille siten että siivut eivät ole toistensa päällä
  4. kesäkurpistasipsit kestää kauemmin valmistua, n. 50-60 min.


  1. Sipsit ovat valmiita kuin lehdet / siivut ovat rapeita.
  2. Varo ettei sipsit pala, sillä saattavat tummua uunissa nopeasti joten seuraile uunia.


Sipsien kuivatus onnistuu varmaan myös kuivurissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mansikka-raparperipiirakka

Pohja: ¾ dl sulaa kookosöljyä (Jos maito käy, 75 g huoneenlämpöistä voita) 1 kananmuna 1 dl kookosjauhoa ½ dl riisijauhoa tai lupiinija...