perjantai 27. lokakuuta 2017

Kaurasämpylät


(Tätä en ole itse vielä testannut testannut)

5dl vettä
1 pala tuorehiivaa
3dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2tl sokeria
1tl suolaa
75g kookosöljyä tai ruokaöljyä
7-9 dl kaurajauhoja

  1. Lisää kädenlämpöiseen veteen tuorehiiva ja kaurahiutaleet.
  2. Anna turvota noin 5 minuuttia.
  3. Lisää suola, sokeri ja sitten jauhot vähitellen taikinaan.
  4. Kun taikina alkaa olla niin kiinteää, että pystyisit sitä jauhoisin käsin leipomaan
  5. Lisää kookosöljy.
  6. Leivo sämpylöiksi ja nostata lämpimässä, vedottomassa paikassa.
  7. Paista 220 asteessa 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mansikka-raparperipiirakka

Pohja: ¾ dl sulaa kookosöljyä (Jos maito käy, 75 g huoneenlämpöistä voita) 1 kananmuna 1 dl kookosjauhoa ½ dl riisijauhoa tai lupiinija...