perjantai 27. lokakuuta 2017

Jauhoton mutakakku


6 kananmunaa
makeutusainetta
100 g kookosöljyä
300 g tummaa suklaata (tärkkelystä 2.9 g/ 100g)


  1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.
  2. Sulata kookosöljy, siirrä kattila pois liedeltä ja sulata suklaa voin mukaan.
  3. Vaahdota keltuaiset sokerin kanssa ja valkuaiset itsekseen.
  4. Yhdistä vähän jäähtynyt suklaa-voiseos keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin mukaan 1/3 valkuaisvaahdosta.
  5. Nostele loppu valkuaisvaahto taikinan sekaan (saa jäädä vaaleita rantuja).
  6. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat. 
  7. Kaada taikina vuokaan
  8. Paista 200 asteessanoin 15-20 min.


  1. Jos haluat sisuksesta hiukan tiiviimpää, laske 15 minuutin jälkeen uunin lämpötilaa 150 asteeseen ja anna kakun olla vielä 10 min.
  2. Kakku kyllä jähmettyy jonkun verran myös jäähtyessään.
  3. Nauti vaniljavaahdon tai jäätelön kera.

Parasta päivän, parin päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mansikka-raparperipiirakka

Pohja: ¾ dl sulaa kookosöljyä (Jos maito käy, 75 g huoneenlämpöistä voita) 1 kananmuna 1 dl kookosjauhoa ½ dl riisijauhoa tai lupiinija...