6 kananmunaa
makeutusainetta
100 g kookosöljyä
300 g tummaa suklaata (tärkkelystä 2.9 g/ 100g)
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.
- Sulata kookosöljy, siirrä kattila pois liedeltä ja sulata suklaa voin mukaan.
- Vaahdota keltuaiset sokerin kanssa ja valkuaiset itsekseen.
- Yhdistä vähän jäähtynyt suklaa-voiseos keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin mukaan 1/3 valkuaisvaahdosta.
- Nostele loppu valkuaisvaahto taikinan sekaan (saa jäädä vaaleita rantuja).
- Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat.
- Kaada taikina vuokaan
- Paista 200 asteessanoin 15-20 min.
- Jos haluat sisuksesta hiukan tiiviimpää, laske 15 minuutin jälkeen uunin lämpötilaa 150 asteeseen ja anna kakun olla vielä 10 min.
- Kakku kyllä jähmettyy jonkun verran myös jäähtyessään.
- Nauti vaniljavaahdon tai jäätelön kera.
Parasta päivän, parin päästä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti