perjantai 27. lokakuuta 2017

Helppo suklaapiirakka


12 palaa

reilu 1 dl     Kookosjauhoja
1 rkl           Psylliumkuitua
2 dl            sokeria
1/2 dl         Kaakaojauhetta (tärkkelystä 11.0 g/100g)
1 1/2 tl       leivinjauhetta (tärkkelystä 37.8 g/100g)
1/2 tl         soodaa
1 tl           vaniljaa
2 dl          Kookosjugurttia (piimää tai jogurttia jos maito käy)
150 g        Kookosrasvaa (määrää voi vähentää hivenen) (jos maito käy, margariinia tai voita)


  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. 
  2. Lisää jugurtti (piimä) ja sulatettu, hieman jäähtynyt rasva. Sekoita vain senverran, että ainekset sekoittuvat. 
  3. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (halkaisija 30 cm)
  4. paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.

Kuorrutus:
 
5 rkl (n. 60 g)   Kookosöljyä (jos maito käy, voita)
3 rkl                   kaakaojauhetta (tärkkelystä 11.0 g/100g)
n. 4 dl (225 g)    tomusokeria
4-5 rkl                 keitettyä kahvia
                
  1. Sulata rasva. 
  2. Lisää kaakaojauhe, tomusokeri ja kahvi. 
  3. Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle. 
  4. Koristele halutessasi esimerkiksi nonparelleilla tai suklaarouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mansikka-raparperipiirakka

Pohja: ¾ dl sulaa kookosöljyä (Jos maito käy, 75 g huoneenlämpöistä voita) 1 kananmuna 1 dl kookosjauhoa ½ dl riisijauhoa tai lupiinija...