perjantai 27. lokakuuta 2017

Banaani-kookosmuffinssit

(12 kpl)

2½ dl kookosjauhoja
½ tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta (tärkkelystä 37.8 g/100g)
1/8 tl suolaa
6 munaa
2 rkl ruokaöljyä
2 rkl sulatettua kookosöljyä
1½ dl esim. kookosmaitoa (jos maito käy, maitoa)
3 rkl hunajaa tai agavesiirappia
1 rkl täysruokosokeria (tai kidesokeria)
½ tl vaniljajauhetta
2 kypsää banaania muussattuna (tärkkelystä 4.8 g/100g)

  1. Sekoita jauhot,leivinjauhe ja ruokasooda sekä suola keskenään.
  2. Vatkaa toisessa kulhossa munat kuohkeaksi vaahdoksi, lisää joukkoon kookosöljy, öljy, kookosmaito, hunaja, sokeri ja vanilja. Sekoita tasaiseksi.
  3. Sekoita banaanimuusi ja jauhoseos kananmunaseoksen joukkoon ja sekoitatasaiseksi. Taikinasta tulee melko paksua. Jaa taikina muffinssivuokiin.
  4. 175 astetta paista n 20 min.
Voit halutessasi kuorruttaa jäähtyneet muffinssitporkkanakakun kuorrutteilla:

200 g maustamatonta tuorejuustoa vege, eli maidoton
3,5 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
1 rkl appelsiinimehua
1 tl vaniljasokeria.

Levitä kuorrute hiukan jäähtyneen kakun päälle.

tai


60 gkookosöljyä
4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pestyn limetin raastettu kuori (tai sitruunamehua)
100g maustamatonta tuorejuustoa vege, eli maidoton

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mansikka-raparperipiirakka

Pohja: ¾ dl sulaa kookosöljyä (Jos maito käy, 75 g huoneenlämpöistä voita) 1 kananmuna 1 dl kookosjauhoa ½ dl riisijauhoa tai lupiinija...