sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Raparperi-kookospiirakka

(En ole itse ehtinyt kokeilla)

Pohja:
25 g huoneenlämpöistä kookosöljyä
1 kananmuna
100 g (3-3,5 dl) kookoshiutaleita
Vaniljauutetta tai -jauhetta
Makeutusta maun mukaan (esim. hunajaa, (kookos-)sokeria tai steviatippoja)

Täyte:
n. 4 dl raparperipaloja
2 dl kookosmaitoa
4 kananmunaa
1,5 tl vaniljauutetta tai –jauhetta

Makeutusta maun mukaan (esim. juoksevaa hunajaa, kookossokeria tai steviatippoja)
  1.  Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi massaksi 
  2. Taputtele massa voidellun piirakkavuoan pohjalle.  
  3. Esipaista pohjaa uunissa 175 ˚C asteessa noin 10 minuuttia – kunnes se on saanut hieman väriä. 
  4. Laske uunin lämpötila 150 ˚C asteeseen. 
  5. Levitä raparperipalat esipaistetulle piirakkapohjalle 
  6. Kumoa kookosmaito-munaseos palojen päälle. 
  7. Paista piirakkaa vielä 40-50 minuuttia – kunnes täyte on jähmettynyt keskeltä.
  8.  Älä paista piirakkaa liian pitkään, sillä muuten se voi saada munakasmaisen maun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mansikka-raparperipiirakka

Pohja: ¾ dl sulaa kookosöljyä (Jos maito käy, 75 g huoneenlämpöistä voita) 1 kananmuna 1 dl kookosjauhoa ½ dl riisijauhoa tai lupiinija...