perjantai 27. lokakuuta 2017

Vähähiilihydraattinen karppirulla, -tortillapohja

kaksi eri ohjetta

Pohja irtoaa hyvin leivinpaperista ja on helppo työstää rullalle (ei halkeile/hajoa). Ohje on niin helppo, että sen osaa tehdä jokainen, joka osaa lukea.

Pohja 1.

4 kananmunaa
2 dl esim. kookosjugurttia (jos maito käy turkkilaista jogurttia)
3/4 dl psylliumia
1,5 tl leivinjauhetta (tärkkelystä 37.8 g/100g)
0,5 tl suolaa


  1. Vatkaa kananmunat kulhossa siten, että rakenne rikkoutuu. Itse vatkaan lusikalla.
  2. Sekoita jogurtti munien joukkoon.
  3. Lisää loput aineet. 
  4. Levitä uunipellille esimerkiksi lusikalla.
  5. Pohja jää ohueksi.
  6. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia.

Ole tarkkana paistoajan kanssa, koska aika saattaa vaihdella uunista riippuen.

Pohja 2. (tällä ruukaan tehdä)

3 kananmunaa
2 dl esim. Kookosjugurttia ( jos maito käy turkkilaista jogurttia)
3/4 dl psylliumia
0,5 tl suolaa


  1. Vatkaa kananmunat kulhossa siten, että rakenne rikkoutuu. Itse vatkaan lusikalla.
  2. Sekoita jogurtti munien joukkoon.
  3. Lisää loput aineet. Levitä uunipellille esimerkiksi lusikalla.
  4. Pohja jää ohueksi.
  5. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia.

Lisää täytteet jäähtyneen pohjan päälle ja kääri rullalle.
Täytteissä on rajana ainoastaan mielikuvitus.


Rullaa pohja leivinpaperiin käärittynä ja laita hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.


NIKSI:

Voit paistaa pellillä tai vaikka täytekakkuvuoissa tämän ohuiksi pyöreiksi tortillapohjiksi. Itse laiskana paistan pellillisen ja leikkaan 4.n osaan. Saan 4 tortillapohjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mansikka-raparperipiirakka

Pohja: ¾ dl sulaa kookosöljyä (Jos maito käy, 75 g huoneenlämpöistä voita) 1 kananmuna 1 dl kookosjauhoa ½ dl riisijauhoa tai lupiinija...