perjantai 27. lokakuuta 2017

Porkkanapihvit

(Tätä en ole kokeillut itse)

500 g porkkanoita (vettä ja suolaa) (Tärkkelystä 0.2 g /100g)
1 kpl kananmunia
2 tl korianteria tai muita mausteita
0,5 tl suolaa
2,5 rkl kookosjauhoja
1 rkl psylliumia

ruokaöljyä paistamiseen

Valmistusaika 45 min


  1. Kuori porkkanat, leikkaa ne pienemmiksi paloiksi ja keitä kypsiksi suolavedessä. (Tärkkelyksiä voi vielä vähentää, jos liottaa yön yli runsaassa vedessä jääkaapissa ja huuhtelee lisäksi hyvin. Tämä kylläkin vie porkkanoista vitamiinitkin)
  2. Kaada vesi pois, muussaa porkkanat ja anna jäähtyä hetki.
  3. Lisää kananmuna, mausteet, suola ja jauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Kuumenna öljy paistinpannulla.
  5. Lisää ruokalusikallisen verran porkkanamuusia, tasoita lusikalla painelemalla pihviksi ja paista pihvit molemmin puolin kypsiksi.

Varo, ettei pala!

Vinkki: Taikina on melko löysää, joten pihvejä kannattaa käännellä varovasti leveällä paistinlastalla. Kiinteämpää taikinaa voi yrittää kehitellä lisäämällä jauhoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mansikka-raparperipiirakka

Pohja: ¾ dl sulaa kookosöljyä (Jos maito käy, 75 g huoneenlämpöistä voita) 1 kananmuna 1 dl kookosjauhoa ½ dl riisijauhoa tai lupiinija...