500 g porkkanoita (vettä ja suolaa) (Tärkkelystä 0.2 g /100g)
1 kpl kananmunia
2 tl korianteria tai muita mausteita
0,5 tl suolaa
2,5 rkl kookosjauhoja
1 rkl psylliumia
ruokaöljyä paistamiseen
Valmistusaika 45 min
- Kuori porkkanat, leikkaa ne pienemmiksi paloiksi ja keitä kypsiksi suolavedessä. (Tärkkelyksiä voi vielä vähentää, jos liottaa yön yli runsaassa vedessä jääkaapissa ja huuhtelee lisäksi hyvin. Tämä kylläkin vie porkkanoista vitamiinitkin)
- Kaada vesi pois, muussaa porkkanat ja anna jäähtyä hetki.
- Lisää kananmuna, mausteet, suola ja jauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kuumenna öljy paistinpannulla.
- Lisää ruokalusikallisen verran porkkanamuusia, tasoita lusikalla painelemalla pihviksi ja paista pihvit molemmin puolin kypsiksi.
Varo, ettei pala!
Vinkki: Taikina on melko löysää, joten pihvejä kannattaa käännellä varovasti leveällä paistinlastalla. Kiinteämpää taikinaa voi yrittää kehitellä lisäämällä jauhoja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti