lauantai 28. lokakuuta 2017

Kookosjugurtti

noin 2 dl

1 tlk (400 ml) kookosmaitoa (säilytettynä yön yli jääkaapissa)
2 probioottikapselia
(1-2 rkl kookossiirappia tai muuta makeutusta)
0,5 tl aitovaniljajauhetta

  1. Kaavi kookosmaitotölkistä vallkoinen aines steriloituun lasipurkkiin ja lisää sen verran tölkkiin jäänyttä nestettä, että saat kookosmaidosta sopivan paksuista. Sekoita tasaiseksi.
  2. vaa maitohappobakteerikapselit ja sekoita niiden sisältö kookosmaidon joukkoon.
  3. Lisää makeutus ja vaniljajauhe.
  4. Kiinnitä harsokangas kumilenkillä purkin suuaukolle. Jätä jogurtti tekeytymään yön yli huoneenlämpöön. (Vaihtoehtoisesti voi sulkea vain lasikannen.)
  5. Säilytä jogurtti jääkaapissa ja syö parin päivän kuluessa.
Vinkki! Säilytä kookosmaitotölkistä yli jäänyt neste. Voit sekoittaa tarvittaessa sitä hiukan lisää jogurtin joukkoon seuraavana päivänä. Loput voi hyödyntää smoothien tekoon.

Tämän valmistamiseen menee ihan hetki, mutta hapatuksen tulosta joutuu odottelemaan pidempään, 24-48h. Tässä tapauksessa odottelin hieman yli vuorokauden verran. Odottelu saattaa tuntua pitkältä, mutta kannattaa – tulos oli ihana! Sopivan hapan, kermainen ja samalla hieman makea – kuten jogurtin pitääkin olla. Nam.

Alkuperäinen resepti: Virpi Mikkonen: Kiitos hyvää (Otava 2014)


Kirjan reseptissä käytettiin alun perin hunajaa, mutta sen voi halutessaan korvata jollain vegaanisella makeuttajalla. Itse en pidä makeasta jogurtista, joten jätin makeutuksen kokonaan pois.

Jos jätät makeutuksen pois, saat suolaisiin leivonnaisiin rahkan, jugurtin, piimän, tilalle hyvän maustamattoman jugurtin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mansikka-raparperipiirakka

Pohja: ¾ dl sulaa kookosöljyä (Jos maito käy, 75 g huoneenlämpöistä voita) 1 kananmuna 1 dl kookosjauhoa ½ dl riisijauhoa tai lupiinija...