1 dl kuorittuja hampunsiemeniä (tai muita siemeniä)
3 tl psylliumkuitujauhetta
4 dl vettä
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3 dl gluteenittomia kauraleseitä (tai -jauhoa)
1 dl siemeniä, kuten kurpitsansiemeniä
1 dl vettä
2 tl merisuolaa
- Sekoita kuoritut hampunsiemenet, psylliumkuitujauhe ja vesi ja anna seoksen tekeytyä geelimäiseksi noin puolituntia.
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
- Sekoita kauraleseet (tai -jauhot) kaurahiutaleiden ja siemenien kanssa.
- Kaada sekaan siemengeeli. Lisää vettä ja merisuolaa.
- Taikinan tulee olla paksua, mutta sellaista, että sen saa leviteltyä lusikalla levyksi pellille.
- Lisää tarvittaessa hieman vettä.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille noin 1 cm paksuiseksi levyksi.
- Pidä huoli, että taikina on tasaisesti levittynyt, jotta se myös paistuu tasaisesti.
- Paista uunissa noin 20 minuuttia.
- Ota pelti uunista ja leikkaa veitsellä taikina sopivan kokoisiksi leipäpaloiksi.
- Älä kuitenkaan yritä irrottaa paloja, sillä leipä on vielä pehmeää.
- Siirrä leipä leivinpaperin päällä uuniritilälle ja paista toiset 20 minuuttia.
- Käännä uuni 100 asteeseen ja ota leipä uunista.
- Irroittele leipäpalat ja käännä ne ylösalaisin uuniritilälle.
- Kuivata leipiä uunissa vielä noin 30-45 minuuttia.
- Huom! Leivän rouskuvuusasteeseen voi itse vaikuttaa kuivatusaikaa ja leivän paksuutta säätelemällä.
Ohuesta tulee luonnollisesti kuivempaa.
Alkuperäisessä ohjeessa oli -> noin 1 cm paksuisia leipiä vajaa 30 minuuttia, jolloin leivistä tuli keskikuivia, eli ei aivan kräkkerin lailla murenevia, mutta aavistuksen rapsakoita, pehmeähköjä näkkäreitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti