perjantai 27. lokakuuta 2017

Kauranäkkärit

(näitä en ole vielä kokeillut)

1 dl kuorittuja hampunsiemeniä (tai muita siemeniä)
3 tl psylliumkuitujauhetta
4 dl vettä
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3 dl gluteenittomia kauraleseitä (tai -jauhoa)
1 dl siemeniä, kuten kurpitsansiemeniä
1 dl vettä
2 tl merisuolaa


  1. Sekoita kuoritut hampunsiemenet, psylliumkuitujauhe ja vesi ja anna seoksen tekeytyä geelimäiseksi noin puolituntia.
  2. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
  3. Sekoita kauraleseet (tai -jauhot) kaurahiutaleiden ja siemenien kanssa.
  4. Kaada sekaan siemengeeli. Lisää vettä ja merisuolaa.
  5. Taikinan tulee olla paksua, mutta sellaista, että sen saa leviteltyä lusikalla levyksi pellille.
  6. Lisää tarvittaessa hieman vettä.
  7. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille noin 1 cm paksuiseksi levyksi.
  8. Pidä huoli, että taikina on tasaisesti levittynyt, jotta se myös paistuu tasaisesti.
  9. Paista uunissa noin 20 minuuttia.
  10. Ota pelti uunista ja leikkaa veitsellä taikina sopivan kokoisiksi leipäpaloiksi.
  11. Älä kuitenkaan yritä irrottaa paloja, sillä leipä on vielä pehmeää.
  12. Siirrä leipä leivinpaperin päällä uuniritilälle ja paista toiset 20 minuuttia.
  13. Käännä uuni 100 asteeseen ja ota leipä uunista.
  14. Irroittele leipäpalat ja käännä ne ylösalaisin uuniritilälle.
  15. Kuivata leipiä uunissa vielä noin 30-45 minuuttia.
  16. Huom! Leivän rouskuvuusasteeseen voi itse vaikuttaa kuivatusaikaa ja leivän paksuutta säätelemällä. 

Ohuesta tulee luonnollisesti kuivempaa.

Alkuperäisessä ohjeessa oli -> noin 1 cm paksuisia leipiä vajaa 30 minuuttia, jolloin leivistä tuli keskikuivia, eli ei aivan kräkkerin lailla murenevia, mutta aavistuksen rapsakoita, pehmeähköjä näkkäreitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mansikka-raparperipiirakka

Pohja: ¾ dl sulaa kookosöljyä (Jos maito käy, 75 g huoneenlämpöistä voita) 1 kananmuna 1 dl kookosjauhoa ½ dl riisijauhoa tai lupiinija...